Voeding

Is natuurvoeding een hype?

Veel mensen lopen er mee weg en geven af op compleet voer.
Is dat terecht of niet?
Er is natuurvoeding waar niets aan mankeert en goed is, maar noodzakelijk is het niet. Vaak is het wel omslachtig, duur en….er is veel kaf onder het koren.
Beter dan compleet voer is het zeker niet. Het is een keuze en “a way of life”.
Onlangs las een kritisch stukje over “De mythe van natuur voeding”
vertaald uit: weethnutrition.wordpress.com/2014/11/04/the-myth-of-the-natural-diet

In de afgelopen 40 jaar is het woord “natuurlijk” gebruikt om de eigenaars te overtuigen om meer te betalen voor voedsel en traktaties voor hun huisdier.Geef de schuld maar aan de hippiebeweging, de slimme speciale advertenties, of het als hoogwaardig diervoedsel aangeboden voedsel. Wat de reden ook is , petfood bedrijven groot en klein hebben gefocust op de term “natuurlijk” en hebben het gebruikt om grote winsten te genereren. Alleen al in de US wordt een omzet van diervoeding en lekkernijen verwacht die hoger is dan $ 22000000000 in 2014.De producten die als “natuurlijk” of “organisch” zijn aangeboden zijn goed voor een kwart van die markt. In 2017 is de verwachting dat de verkoop van “natuurlijke” diervoeders en traktaties de grens van $ 7000000000 in de VS zal overschrijden. En Iedereen lijkt te willen deelnemen in het spel. Filmsterren en beroemde chef-koks, hond en kat liefhebbers, dierenartsen, kleine stad bakkerijen, en grote multinationals willen allemaal de eigenaren van gezelschapsdieren de voordelen van de “natuurlijke” voedsel voor huisdieren, verkopen.

Sommige van deze bedrijven doen dit, van wat ik beschouw op een goede manier en vanuit een gezondheidsoogpunt. Ze geven geld uit aan onderzoek, ontwikkeling van hun voedsel en ze brengen het niet alleen in de handel, ze spelen in op de vragen en zorgen van de consument en hebben onafhankelijke kwaliteitscontrole procedures om ervoor te zorgen alle voedingsmiddelen voldoen aan de veiligheids- en voedingsnormen. Zelfs als hun voedsel wordt geproduceerd door een fabrikant van derden. Aan de andere zijde van het petfood spectrum zijn bedrijven meer uit op winst dan het welzijn van dieren. Ondernemingen waarvan de enige reden is om met “natuurlijk” voedsel als een stuk van deze groeiende markt te grijpen. Bedrijven die formules, productie en distributie uitbesteden en niets weten van voedingsprincipes of waarom ze belangrijk zijn voor de gezondheid van hond en kat. Immers zelfs bij 0,5% van een 7000000000 $ per jaar is dat voor de industrie nog steeds $ 35.000.000 en niet slecht voor een klein bedrijf.

Er is een juridische definitie van de term “natuurlijk” om zelfs het speelveld te creëren voor petfood bedrijven. De Association of American Feed Controle Ambtenaren “(AAFCO) definieert de term “natuurlijk” als een product …

“.Uitsluitend afkomstig van planten, dieren of ontgonnen bronnen, of te wel in zijn ongewijzigde staat of die onderworpen zijn aan de fysieke verwerking, warmte verwerking, zuivering, extractie, hydrolyse, enzymolyse of fermentatie, maar niet zelf zijn geproduceerd of die een chemisch synthetische proces hebben ondergaan, zonder toevoegingen of hulpstoffen die chemisch synthetische behandeling hebben doorstaan behalve in hoeveelheden die onvermijdelijk zijn voor goede productiemethoden. ”

Het idee dat welk voedsel ook dat is onderworpen aan, fysieke verwerking, warmte verwerking, omzetting, zuivering, extractie, hydrolyse, enzymolyse of fermentatie” meer “natuurlijk” is, dan een ander op dezelfde wijze vervaardigd product komt op mij over als een farce. Persoonlijk, wil ik dat eigenaren van gezelschapsdieren en dierenartsen het idee van “natuurlijke” voeding op te geven voor honden en katten. Alle voedsel voor huisdieren van commerciële blik en droog aan-huis bereid of rauw vlees diëten bevatten ingrediënten die meer sterk worden verwerkt en verfijnd dan het “evolutionaire” dieet van honden en katten.

Honden zijn meer dan 10.000 jaar geleden aangepast aan het leven met de mens en tot de laatste 150 jaar bestond het voedsel uit restjes (dat wil zeggen, onze restjes), en wat kleine dieren, bessen, wortels en rupsen die ze te pakken konden krijgen. Katten leven met mensen vanaf de tijd dat we begonnen met de opslag van granen, ongeveer 5000 jaar geleden, en overleefde door jacht op klein wild prooien zoals muizen, vogels en krekels. U kunt het idee van compleet en uitgebalanceerd in deze “voorouderlijke diëten” vergeten. Overleving en voortplanting waren de enige benchmarks om de gezondheid van voedingsmiddelen te evalueren. Kunnen ze eten en van dag-tot-dag te overleven? Kunnen ze genoeg van de juiste dingen eten om nakomelingen te krijgen?. En wanneer deze honden en katten hun “natuurlijke” levensduur bereiken (nog steeds 4-5 jaar voor verwilderde gedomesticeerde honden en katten) dan zijn ze te vervangen door een van hun overvloedige nakomelingen en de cyclus zou herhalen. Ja, er waren mensen die geslaagd om hun hond en kat ouder te laten worden, maar dit was eerder uitzondering dan regel. Het werkelijk “natuurlijke” dieet van gedomesticeerde honden en katten is niet een blikje van voedsel, of droge hapjes in een kom, of zelfs ruwe spier vlees gekocht van een specialiteiten slager, maar onevenwichtig bestaansminimum leven; niet een dieet waar naar ik wil terugkeren.

In feite is heel weinig over wat ik beschouw elementaire hond en kat echt puur natuur. Natuur wilden voor ons allemaal om buiten of in ruwe schuilplaatsen leven, overleven lang genoeg om te reproduceren, en dan te sterven, zodat de volgende generatie het kan overnemen. Het was niet tot onze, relatief grote, menselijke hersenen bedacht hoe de gaven van de natuur te benutten en om te vormen tot iets nieuws dat onze samenlevingen begon te bloeien. Met gewassen om onze gezinnen te voeden, schuilplaatsen om ons veilig te houden, en medicijnen (Oost en West) te helpen bij het oplossen onze kwalen, we namen de controle over onze eigen biologische lot en dat van de gedomesticeerde dieren die leven met ons. Dingen zoals vaccins, diagnostische tests (zoals bloed werk en x-ray), medicijnen, en levensreddende chirurgische procedures werken allemaal tegen de natuurlijke processen van ziekte en dood.

Ik ben het eens met het houden van honden en katten in het “onnatuurlijke” bestaan, dat is onze moderne leven thuis. Mijn katten zijn gecastreerd, leven alleen binnenshuis, en zijn ingeënt tegen besmettelijke ziekten. Ze krijgen ook een dagelijkse voeding aangeboden met al hun essentiële voedingsstoffen in de juiste verhouding en hoeveelheid om hen te helpen lang en gezond te leven. Ik wil niet zomaar katten, ik wil mijn katten en ik wil niet dat deze katten alleen maar leven om te overleven, maar te gedijen. Dit zijn dezelfde doelen die ik heb voor honden en katten over de hele wereld. Ik zou de eigenaren van gezelschapsdieren en dierenartsen aan te moedigen zich af te wenden van de ideeën die door de pet food bedrijven voorgeschreven worden. Accepteer dat alle compleet- en uitgebalanceerde voeding “onnatuurlijk” is op de evolutionaire tijdschaal en selecteer in plaats van een “natuurlijk” dieet er een die de beste gezondheid dient voor uw metgezel hond of kat.